Energielabels

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het verstrekken van energielabels voor woningen en gebouwen. Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of gebouw. Het geeft inzicht in de energieprestaties van een gebouw en de mogelijkheden om deze te verbeteren. Met een energielabel weet je dus direct hoe energiezuinig een woning of gebouw is en wat je kunt doen om energie te besparen.

Energielabel woningen en bedrijven

U bent verzekerd van kwaliteit met onze werkwijze omdat deze voldoet aan de BRL9500 en de NTA8800…

Maar vooral omdat we u erg graag van dienst zijn!

Al vanaf €199 incl. btw!


Onze werkwijze (binnen drie dagen!)

Offerte – Verzoek gegevens – Opname – Concept – Rapport

  • Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen ontvangt u een offerte op maat;
  • Wij vragen u om gegevens zoals facturen en bouwtekeningen;
  • Onze inspecteur neemt dezelfde dag nog contact met u op voor het maken van een afspraak;
  • U ontvangt het energielabel in concept,
  • Wij melden het energielabel af via EP online.

Bij SBA-ingenieurs kun je al vanaf €199 inclusief btw een energielabel laten opstellen. Onze tarieven zijn scherp en transparant, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Bovendien kun je bij ons rekenen op een snelle en deskundige service. Onze gecertificeerde energieadviseurs komen bij je thuis of op locatie om het energielabel op te stellen. Zij hebben jarenlange ervaring en kennis van zaken, zodat je altijd kunt vertrouwen op een betrouwbaar en nauwkeurig energielabel.

Voor een hoger energielabel geven wij advies op maat.

Energielabel verplicht voor woningen

De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of woningen het verplichte energielabel hebben bij verkoop, verhuur en oplevering. Om een boete te voorkomen maken wij snel uw energielabel in orde. Onze inspecteur komt bij u langs en u ontvangt eerst een energielabel in concept. Als er een verbeteringen te maken zijn dan verwerken we dat voor u in een persoonlijk advies.

U kunt hier een offerte aanvragen.

Energielabel C voor kantoren

Volgens afdeling 5.3 van het Bouwbesluit is het verboden om vanaf 1 januari 2023 een kantoorgebouw te gebruiken zonder geldig energielabel C of hoger. Onze inspecteur komt bij u langs om het gebouw op te nemen. Daarbij word gekeken naar de schil en de aanwezige installaties. Als uit onze berekeningen blijkt dat er geen actueel energielabel C of hoger afgegeven kan worden dan voorzien we u van advies hoe dit te bereiken is. Dat kan op maatwerkniveau zodat we ook de terugverdientijd van energiebesparende maatregelen kunnen bepalen.

Energielabel voor monumenten

Monumenten zijn vrijgesteld van de verplichting voor een energielabel. Toch kan een energielabel ook bij gemeentelijke- en rijksmonumenten voordelen hebben. Zo worden de huurprijzen voor een groot deel bepaald door de energieprestatie en zijn er verschillende duurzaamheidssubsidies beschikbaar.

Controle op het energielabel

Omdat het energielabel voor woningen en bedrijven steeds belangrijker wordt merken we ook dat er veel vraag is naar controles op reeds geregistreerde labels. Als EPA-adviseur ben je verplicht te werken volgens de BRL9500 en de NTA8800. Gelukkig zorgt dit ervoor dat de geregistreerde labels een goede weergave geven van de daadwerkelijke situatie, maar het kan gebeuren dat er toch een label niet goed is geregistreerd.

Wij controleren het afgegeven label graag voor u. Neem hier contact met ons op voor een offerte.

 

Kortom, bij SBA-ingenieurs ben je aan het juiste adres voor een betrouwbaar energielabel tegen een scherp tarief. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct een energielabel aan te vragen. Onze energieadviseurs staan voor je klaar!

Heeft u vragen?

    Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

    Bel 026 – 840 51 60