Onze Bouwkundige Keuringen

Uiterst nauwkeurige Bouwkundige Keuringen

Of het nu gaat om de aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie, de overdracht van een pand, de aankoop van een woning of de waardebepaling van een vastgoedobject; in vrijwel alle gevallen wordt om een bouwkundige keuring en bijbehorend rapport gevraagd. SBA-ingenieurs voert de keuringen adequaat uit en levert vervolgens een uiterst gedetailleerd en voor alle partijen begrijpelijk bouwkundig rapport, inclusief een raming van de onderhoudskosten op korte en lange termijn. Onze rapporten staan er garant voor dat alle betrokken partijen een correct en objectief beeld krijgen van de bouwkundige staat van een object.

Werkwijze bouwkundige keuring

De bouwkundige neemt contact met u op voor het maken van een afspraak voor de bouwkundige keuring. Tijdens de inspectie kunt u met de bouwkundig inspecteur meelopen en wordt u ‘door de woning heen’ gepraat. Er is voldoende tijd om vragen te stellen en eventuele verbouwplannen door te nemen.

Aan de hand van de bouwkundige inspectie wordt een bouwkundig rapport opgesteld. Hierin is een duidelijk overzicht opgenomen van de actuele bouwkundige staat van de woning. Alsook een hersteladvies met bijhorende herstelkosten.

Ons rapportcijfer door u gegeven

– Snelheid

8,9

Overall gemiddeld cijfer:
Gebaseerd op 88 reviews
8,6
– Adviseur 8,5
– Service 8,5
– Kennis 8,4
– Prijs / Kwaliteit 8,5
– Algemene indruk 8,6

Aankoop woning

Bij de aankoop van een woning is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Het gedetailleerde bouwkundig rapport wordt door onze inspecteur opgesteld en geeft u een helder beeld van de actuele staat van de woning. Zo weet u precies waar u aan toe bent en voorkomt u mogelijk problemen achteraf.

Verkoop woning

Uw woning staat te koop maar u weet eigenlijk niet precies in welke bouwkundige staat de woning zich verkeerd. Voor verkopers voeren wij dagelijks bouwkundige keuringen uit zodat u de woning met een gerust hart kunt overdragen.

NTA8025 veiligheidsmeting installaties

Met de installatie veiligheidskeuring krijgt u een check op de installaties. Naast de visuele inspectie meten we de installaties door op veel voorkomende veiligheidsrisico’s:
– Gasinstallatie (drukverlies en functioneren hoofdafsluiter);
– Elektrische installatie (aanspreekstroom- en snelheid, circuitimpedantiemeting en isolatieweerstand);
– Verbrandingstoestellen (koolstofmonoxide (CO) meting).

Bouwkundig rapport NHG

Bouwkundige keuring NHG Indien u in aanmerking wilt komen voor de Nationale Hypotheek Garantie kan het zo zijn dat er om een bouwkundige rapport gevraagd wordt. Het bouwkundig rapport van SBA-ingenieurs voldoet aan de huidige eisen die de NHG stelt. De kosten van de bouwkundige keuring met Nationale Hypotheek Garantie zijn fiscaal aftrekbaar.

 

Bouwkundige keuring Onderzoeksplicht en Meldingsplicht

Volgens het burgerlijk wetboek moet bij de overdracht van een pand de kopende partij voldoen aan de ‘onderzoeksplicht’ en de verkopende partij aan de ‘meldingsplicht’. Dit betekent dat de kopende partij onderzoek moet (laten) doen naar de bouwkundige staat van het pand en de verkopende partij alle bekende- en eventueel verborgen gebreken moet melden aan de kopende partij. De bouwkundige keuring van SBA-ingenieurs helpt u hierbij.

Opleveringskeuring met Opleveringsrapport

Koopt u een nieuwbouw woning? SBA-ingenieurs voert een opleveringskeuring voor u uit om de aannemer te controleren op fouten en tekortkomingen. De bevindingen gedurende de opleveringskeuring worden voor u nog eens overzichtelijk in een bouwkundig rapport samengevat en toegestuurd.

Bouwkundige keuring onderhoudskosten

Met de volledigheid van een bouwkundig rapport van SBA-ingenieurs hebben alle partijen een correct en objectief beeld van de bouwkundige staat van het object, gemiddeld reduceert onze bouwkundige keuring de aankoopprijs van vastgoed enkele duizenden euro’s!

 

 

Bouwkundige keuring – gekeurde onderdelen

Gedurende de bouwkundige keuring zal onze bouwkundige inspecteur een niet destructief, visueel onderzoek uitvoeren op onder andere de volgende bouwdelen:

– Kruipruimte – Staat van de muren en vloeren
– Metselwerk en voegen – Staat van dakconstructie
– Aanbouw – Schoorsteen
– Dakkapel – Meterkast
– Centrale Verwarming – Elektrische installaties
– Gootsteenconstructie – Hemelwaterafvoer (HWA)
– Constructieve veiligheid – Brandveiligheid

 

Neem gerust contact met ons op voor inzage in een voorbeeld van het bouwkundig rapport of het verkrijgen van meer informatie en een offerte op maat.

Heeft u vragen?

Tijmen StallenDirecteur/Bouwkundig Ingenieur

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Bel 026 – 840 51 60